a sette mesi dall'inizio della dieta e dopo aver letto tutto il forum comincio a sentire dei grossi benefici, tipo sinusite sparita, pelle tonificata e aumento dell'energia. Oltre ai benefici comincio a capire come funziona il nostro corpo.
Ringrazio tutti gli iscritti che hanno dato utilissime informazioni e ringrazio Luciano per il lavoro che ha fatto e continua a fare.
Ci tengo a dirvi che stò portando sulla via di Ehret anche la mia famiglia e il mio ragazzo (lui un po' meno dato che ha qualche problema con la cucina di sua mamma).
Mia mamma è quella più convinta ma è da poco che ha iniziato e quindi per invogliarla le stò pensando tutte per creare dei piatti gustosi.
Dopo aver ripreso il libro e leggendo attentamente le ricette ho notato che si parla di due alimenti che non sono riuscita a trovare nè con internet e nemmeno nel forum. Questi alimenti sono il nuttolene e il protose. Attendo chiarimenti da parte vosra. sempre gentilissimi.
nuttolene e protose
Moderatore: luciano
- Giacomo97x
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Da quel che ho capito il protose è una specie di bistecca vegetariana:
Protose
(Protose was an early vegetarian-friendly meat analog. It was invented by John Harvey Kellogg, the inventor of Corn Flakes and an early American health food nut. Kellogg was trying to make a beef-like, meatless compound he could mould into steaks for his patients at his Battle Creek, Michigan sanitarium. Kellogg made protose from nuts (primarily peanuts) and wheat gluten. When Kellogg died, the protose patent was sold to a company called Worthington Foods which still makes and sells protose today.
Below is a rough home-brewed approximation of protose:
1 cup peanut butter
1 cup mashed and cooked beans
2 cups potato or vegetable water
2 tablespoons cornstarch
1 teaspoon chopped onion
1 teaspoon sage
Pinch of salt
Mix the ingredients and then steam them for three hours over top a pot of boiling water. Stir occasionally. Let it cool and congeal in a pan and then slice like meat.
Protose
(Protose was an early vegetarian-friendly meat analog. It was invented by John Harvey Kellogg, the inventor of Corn Flakes and an early American health food nut. Kellogg was trying to make a beef-like, meatless compound he could mould into steaks for his patients at his Battle Creek, Michigan sanitarium. Kellogg made protose from nuts (primarily peanuts) and wheat gluten. When Kellogg died, the protose patent was sold to a company called Worthington Foods which still makes and sells protose today.
Below is a rough home-brewed approximation of protose:
1 cup peanut butter
1 cup mashed and cooked beans
2 cups potato or vegetable water
2 tablespoons cornstarch
1 teaspoon chopped onion
1 teaspoon sage
Pinch of salt
Mix the ingredients and then steam them for three hours over top a pot of boiling water. Stir occasionally. Let it cool and congeal in a pan and then slice like meat.
Tutto è difficile prima di essere semplice.
Thomas Fuller
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